|
Witamy,
Gość
|
TEMAT:
DEC 1 problem z czytaniem obrotów 1 rok 3 miesiąc temu #4175
|
Dzień dobry, mam pytanie, moje urządzenie nie widzi poprawnie obrotów. Wychodzą jakieś kosmiczne wartości. Mam czujnik indukcyjny, 2 pin podłączonego mam też ecumastera det3 do tego samego przewodu i tam jest dobrze. Screeny z logów dodaję poniżej
drive.google.com/file/d/1Pg93rHymo5f48Um...-cS/view?usp=sharing drive.google.com/file/d/1VtN3HbY_cgrTrzj...GGW/view?usp=sharing drive.google.com/file/d/1_4ALnK-eLukkO0z...Be8/view?usp=sharing drive.google.com/file/d/1Y7Yug-rAjHd1Uk1...WBq/view?usp=sharing Edit podłączone miałem złe wejście zapłonowe, chyba miało być Trigger In VR a ja miałem Trigger In zmieniłem je, lecz teraz nie pokazuje żadnych obrotów |
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez marcin1242.
|
DEC 1 problem z czytaniem obrotów 1 rok 3 miesiąc temu #4176
|
|
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
DEC 1 problem z czytaniem obrotów 1 rok 3 miesiąc temu #4183
|
Przewód ekranowany masz do czujnika VR? Ekran powinien być podłączony tylko od strony sterownika
|
|
DEC 1 problem z czytaniem obrotów 1 rok 3 miesiąc temu #4190
|
Chyba jest ekranowy (auto jest z 2017) ale wpinałem sie przy samym sterowniku i tam nie widziałem ekranowania bo są zwykłe kable. Pozatym już myślałem że mi sie udało zrobić bo podpiąłem sie pod drugi biegun czujnika i już myślałem że działa ale dzisiaj sie skapnąłem że jednak nie bo o ile wolne obroty i powiedzmy do 2 tys pokazuje dobrze o tyle później narasta i np jak mam na obrotomierzu 2500 to na DECu mam juyż 4000 np, a jak gazuje do odcinki to jest 14tys rpm. Nie można by tego podpiąć pod kabel sygnałowy do cewki pasywnej i w programie ustawić jako "single signal/ignition module" ? Może by lepiej działało?
|
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez marcin1242.
|
DEC 1 problem z czytaniem obrotów 8 miesiąc 2 tygodni temu #4212
|
Ponawiam temat, tylko troche inaczej, czy ktoś mi jest w stanie powiedzieć z jakim czujnikiem indukcyjnym 60-2 urządzenie działa poprawnie?
|
|