Elektroniczne rozwiązania dla motoryzacji i tuningu

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT:

EE micro brak obrotów 5 miesiąc 2 tygodni temu #4224

• Robert
  • Robert Avatar
  • Wylogowany
  • Otrzymane podziękowania: 0
Czyli tak event1 output1 output IGN1 ; event2 output1 output IGN2 itd... Czy output 2 też trzeba jakoś konfigurować?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

EE micro brak obrotów 5 miesiąc 2 tygodni temu #4225

• Robert
  • Robert Avatar
  • Wylogowany
Ręce mi opadają, choćbym nie wiem co robił nie zapala, już miałem tym wszystkim pier.olnąć i sprawdziłem na ostatkach akumulatora jak wygląda "na oko" iskra i wiem co się dzieje, podczas kręcenia iskra się traci na wszystkich cewkach tzn. dwa może trzy razy błyśnie i koniec wszystkie cewki bez iskry. Sprawdzę sobie cewki na stole ale czy możliwe jest żeby micro to z jakiegoś powodu wyłączało?

EE micro brak obrotów 5 miesiąc 1 tydzień temu #4226

• luckash
  • luckash Avatar
  • Wylogowany
  • Otrzymane podziękowania: 10
Podaj więcej danych jak masz ustawiony trigger, jaki czujnik i czy widzi obrotu bez errorow jak kręcisz rozrusznikiem

EE micro brak obrotów 5 miesiąc 1 tydzień temu #4227

• Robert
  • Robert Avatar
  • Wylogowany
Na teraz jest tak, iskra jest ale tylko jak ustawię na 8 cylindrów i wtedy mam eventy ustawione na ign1 i ign 4 a drugi na ign 3 ign 2, ale nie zapali tak. Jak ustawię na 4 cylindry to za cholere nie idzie uzyskać iskry na wszystkich fajkocewkach. Czujnik oryginał hall z ABF na swoim miejscu, koło 60/2 trigger na 9. Nie sprawdzałem czy jest jakiś error przy kręceniu, obroty na rozruszniku pokazuje trochę ponad 200. Główny problem jest z ustawieniem tego żeby na każdej fajkocewce była iskra. Trudno teraz tak napisać co robiłem a czego nie. Trzy dni po około 2 do 3 godzin bez efektu. Zachowuje się ciągle tak jakby poprzestawiane zapłony były (jak pomylisz kolejność kabli w aparacie zapłonowym). Muszę kilka dni przerwy sobie zrobić bo już nie umiem na to patrzeć. 
Jeżeli były by błędy przy kręceniu to co szukać? Wymienić czujnik?

EE micro brak obrotów 5 miesiąc 1 tydzień temu #4228

• luckash
  • luckash Avatar
  • Wylogowany
  • Otrzymane podziękowania: 10
Zrobisz wasted spark tylko. Hall wału i zbocze falling, trigger nie 9 tylko 14 ząb. Wyjścia zapłonowe w eventach dajesz w 1- IGN 1 i 4, w 2- ign 2 i 3, w event 3 IGN 1 i 4, event 4 IGN 2 i 3.

EE micro brak obrotów 5 miesiąc 1 tydzień temu #4229

• Robert
  • Robert Avatar
  • Wylogowany
W ten sposób to niestety nie działa, cały czas odnoszę wrażenie że 1 i 4 zapłon jest na swoim miejscu a 2 i 3 w złym. Posprawdzane wydaje mi się że chyba wszystko, próbowałem też na 13,14,15 i innych zębach. Jak znowu do tego zajrzę to dam znak. W ustawieniach ilości cylindrów musi być 8? inaczej nie mam iskry na wszytskich.

• Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Zasilane przez Forum Kunena