|
Witamy,
Gość
|
TEMAT:
EE micro brak obrotów 5 lata 7 miesiąc temu #2593
|
No więc tak, mam moduł z vw o numerze 4D0905351 i do tego cewkę intercars.pl/produkty/1882158-cewka-zapl...-delphi-gn10365-12b1. Jak to podłączyć ustawić ignition eventy? :p
|
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
EE micro brak obrotów 5 lata 7 miesiąc temu #2596
|
Eventy masz na poprzedniej stronie. Podłączenie tak jak na tym tym schemacie, z tą różnicą że podłączasz tylko dwa kanały np. 1 i 2, bo masz jedną podwójną cewkę.
|
|
EE micro brak obrotów 5 lata 7 miesiąc temu #2597
|
Cewka jednak nie bangla nie wiem czemu więc podłączyłem dwie cewki z seicento tylko mam jedno pytanie, z modułu wychodzą 4 wyjścia to mam spiąć np 1 i 4 i do cewki czy tylko 1 do 1 cewki i 2 do 2 cewki? Bo aktualnie zrobiłem to tak że z modułu wyjście 1 i 4 do jednego kabla i w cewke 1 i wyjście 2 i 3 do drugiego kabla i cewki 2, iskra niby jest ale silnik kicha w wydech albo w trakcie kręcenia potrafi dostać cofki i aż stanąć
|
|
EE micro brak obrotów 5 lata 7 miesiąc temu #2598
|
Nie nic nie łączysz w grupy. Wykorzystujesz tylko 2 wyjścia z ECU oraz 2 wyjścia z modułu (dwa zostają wolne).
|
|
EE micro brak obrotów 5 miesiąc 2 tygodni temu #4222
|
Witam! Zakupiłem ostatnio micro i mintuje go u kolegi w golfie, silnik ABF na gaźnikach "weber", kolega stwierdził że jest problem z układem zapłonowym i widział gdzieś golfa z takim właśnie sterownikiem. Ma obsługiwać zapłon, do tego są 4 fajkocewki, mamy podłączone wszystko i zaczęły się problemy. Studiuje wszystkie podpowiedzi tu na forum ale nic nie znalazłem, ten temat jest najbliższy temu co się dzieje. Jakaś iskra jest przy kręceniu silnikiem. Rozumiem ustawienia primary trigger ale nie znalazłem nigdzie jak skonfigurować te eventy na 4 cewki aktywne. Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
|
|
EE micro brak obrotów 5 miesiąc 2 tygodni temu #4223
|
Pod cewki aktywne są wyjścia ign. Ustawiasz w eventach takie wyjścia jakie masz na poszczególnych cylindrach.
|
|